Ако меленото месо ви е мрсно или неквалитетно – само додадете ја оваа состојка

popara9 јуни, 20251min00
1736405604-mljeveno-meso.format-webp.width-900

Готвачите открија какви состојки треба да додадат во меленото месо за да биде секогаш сочно, дури и ако не е со најдобар квалитет.

Без разлика дали купувате месо и го мелете сами дома или купувате готово мелено месо, може да се случи да биде масно, а тоа многу го расипува вкусот.

Ако месото е премногу масно, може да се користи за правење пити, но ако сакате ќофтиња или ќебапи – важно е месото да биде со добар квалитет.

Веќе не мора да фрлате месо или да се прашувате каков ќе биде вкусот бидејќи постои решение.

Ви треба само една состојка и вашето мелено месо повторно ќе има совршен вкус. Готвачите препорачуваат додавање на една евтина и достапна состојка во меленото месо што ќе ја подобри текстурата на меленото месо.

Тоа се компири. Изрендајте го, а потоа додадете го во меленото месо. Ако сакате, можете да додадете и друга храна како тиква или ориз. Меленото месо ќе остане сочно, но полесно ќе се обликува и пече во ќофтиња, ќебапи…