28 февруари, 2020

Радио

Париз

13 април, 2011, Нема коментари
Париз е главен град на Францијаа воедно претставува и административен, политички, стопански, културен и образовно-научен центар на таа земја. Градот лежи на бреговите на реката Сена во северниот дел на Франција, во регионот Ил-де-Франс...

Маврово

31 март, 2011, Нема коментари
Маврово… општина која се наоѓа во западниот дел на Р. Македонија. Најголемиот дел од населението живее околу долината на реката Радика и околу нејзините притоки. Најживописниот природен резерват со сочувани ендмски примероци на особено...

Прага

30 март, 2011, Нема коментари
Прага,  е главен град на Чешка. Сместен е на реката Влтава, во центарот на Бохемија. Прага е култутурен и економски центар на Чешка повеке од 1000 години. Инаку Прага, се нарекува “Златен град” затоа...

Барселона – градот на грофовите

10 март, 2011, Нема коментари
Барселона е главен и воедно најнаселен град во Автономната заедница Каталонија и втор по големина град во Шпанија со население од 1.615 908 жители во 2008 година. Барселона е единаесетта по ред најнаселена општина...

Истанбул

16 декември, 2010, Нема коментари
Истанбул е најголемиот град во Турција и еден од најголемите градови во светот, со население од 12.600.000 жители. Истанбул, исто така е мегалополис, како и голем финансиски и културен центар во Турција и светот....

Попова Шапка

16 декември, 2010, Нема коментари
Зимско-рекреативниот центар во северозападниот дел на Македонија, именуван според истоимениот врв (1780 m) на Шар Планина кој се наоѓа во непосредна близина, викендов повторно ја отвара скијачката сезона и оваа сабота картата за ски...

Антички локалитет Стоби

9 декември, 2010, Нема коментари
Археолошкиот локалитет Стоби претставува своевиден музеј под отворено небо и непресушен извор на информации за цивилизациите кои имале шанса да бидат жители на овој град низ столетијата. Стоби се наоѓа во близина на градот...

Крушево

30 ноември, 2010, Нема коментари
Крушево е град во западниот дел на Република Македонија. Поради специфичната морфопластика, Крушево се смета за типично планинско гратче, кое има просечна надморска височина од 1350 метри, па затоа се смета за највисокото гратче...

Лазарополе

17 ноември, 2010, Нема коментари
Во малореканскиот предел се наоѓаат селата Галичник, Лазарополе, Тресонче, Гари, Осој, Росоки, Селце и Сушица, познати како типично мијачки населби. Лазарополе е второ по големина село во малореканскиот предел и се наоѓа источно од...

Берово

27 септември, 2010, Нема коментари
Природни убавини, добра храна, чист воздух е она што овој град го нуди, што е повеќе од доволно за прекрасен и мирен викенд. Сместувачки капацитети се во голем избор почнувајќи од самиот град, капацитетите...
Почетна // Категорија "патување" (Page 88)
Горе