Луто пилешко

29 септември, 20120
ikantno pilesko

Состојки:

  • 1 лажица чили
  • 40мл сончогледово масло
  • 100гр брашно
  • 500гр пилешко филе
  • 2 лажици вегета

 

Начин на подготовка:

Исецкајте го пилешкото на коцкички 2х2 сантиметри. Во поголем сад ставете го пилешкото додадете 2 лажици вегета, и 1-2 лажици чили, во зависост од тоа колку сакате луто, па сето тоа добро промешајте го.

Во голема тава ставете масло и загрејте на највисока температура. Месото избрбелајте го во брашно и внимателно ставете го во тавата, и пополнете ја целата. Пилешкото го пржите од секоја страна 3 до 4 минути. Потоа извадете го пилешкото од тавата. Можете да го сервирате заедно со помфрит.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi