Како да се направи Popara.mk ваша почетна страна на пребарувачот

Сите прелистувачи се малку различни, но, иако зборовите што ги користат се разликуваат, најмногу од нив работат во голема мерка на ист начин. Следните упатства треба да функционират во најактуелните интернет прелистувачи.

  • Одете на страница која сакате да изберете како ваша почетната страница од пребарувачот.
  • Го отворите главното мени со интернет алатки во вашиот интернет пребарувач – ова може да е наречено Алатки (Tools), Уреди (Edit), Firefox, Opera или Safari (во зависност од вашиот прелистувач и оперативен систем).
  • Изберете го јазичето означено како „General“, „Preferences“, „Options“ или „Internet Options“ (во зависност од вашиот прелистувач).
  • Можете да видите копче означено како „Користете ја тековната страница“ (Use current page) или „Употреби тековни“ (Use current). Ако е така, кликнете на ова копче потоа кликнете OK. Страната на која бевте во посета треба да биде зачувана како почетна страна и не ќе треба да се направи ништо друго.
  • Ако не е така, побарајте икона со наслов „Главна страница“ (Homepage), „Homepage локација“ (Homepage location) или слично, која ќе ја содржи URL-то (веб-адресата) на вашата тековна страница. Искуцајте http://popara.mk, или адресата на страницата што сакате, во ова поле и кликнете OK. Вашата нова почетната страница од пребарувачот ќе биде поставена.

Ако ви е потребна дополнителна помош за поставување на вашата почетната страница од пребарувачот, обратете се на Help менито на вашиот интернет пребарувач.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma