Со пудинг од ванила и чоколада: Ледени коцки кои ќе ве восхитат

3 декември, 20130
18

Состојки:

Кора:

5 белки

5 лажици шеќер

5 лажици брашно

250 мл млеко

Фил:

1 пудинг од ванила

1 пудинг од чоколада

1 литар млеко

4 лажици брашно

200 гр шеќер

40 гр чоколада

2 маргарина

5 жолчки

300 мл слатка павлака

Подготовка:

Се матат пенасто белките, постепено се додава шеќер и кога ќе се растопи се додава брашно и се меша. Смесата се исипува во тркалезен калап и се пече во загреана рерна на 180 степени. Топлата кора се потопува со млеко и се остава да се олади.

Пудингот од ванила со 100 гр шеќер и 2 лажици брашно се вари во 500 мл млеко. Истото се прави и со пудингот од чоколада, со тоа што се додава 40 гр чоколада и се меша додека се стопи. Пенасто се мати маргаринот со жолчките и се дели смесата на два дела. Во двата крема со пудинг се додава маргарин и убаво да се измеша со миксер. Се премачкува кората со бел фил, потоа со чоколаден и се декорира со матен шлаг и рендана чоколада. Тортата се чува во фрижидер неколку часа пред сервирање.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi