Запечени смокви со мед и сирење

29 август, 20130
19

Потребни состојки:

16 зрели смокви

100 гр сино сирење или козјо

8 супени лажици мед

Масло за јадење

Ги миеме и ги цедиме смоквите.

Ги отстрануваме дршките и ги сечеме на половина. Ги поставуваме во соодветна тава за печење.

Врз секоја една од нив поставуваме по малку од сирењето, сосема малку прскаме со масло и ги ставаме во рерна.

Оставаме да се печат додека сирењето не почне да се топи, а тоа би траело оклу 8 – 10 минути.

Ги вадиме смоквите од рерна и додека сеуште се врели ги поливаме со мед.

Запечени смокини с мед и сирене

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi