Се топи во уста: Нестле торта

24 мај, 20150
27

Состојки:

Кора:

6 белки

6 лажици шеќер

5 лажици мелени ореви

2 лажици брашно

Прелив за кора:

300 гр чоколадо

125 гр маргарин

Фил:

1 л млеко

18 жолчки

10 лажици брашно

10 лажици шеќер

250 гр маргарин

200 гр Несквик

Топ фил за цела торта:

300 гр шлаг крем

400 мл минерална вода

Подготовка:

Изматете ги со миксер потребните состојки за кора. Кората се пече на 180 степени додека не добие златно-кафена боја. Откако ќе се олади кората се филува со чоколадо и маргарин кои претходно сте ги стопиле на пареа. Изматете ги жолчките со брашно и малку млеко кое ќе го издвоите од литарот, а во остатокот млеко додадете шеќер и сварете го. Во врелото млеко додадете ги матените жолчки и добро мешајте да не загори.

Тргнете го кремот од оган и оставете да се олади. Изматете го маргаринот и додадете го во ладниот фил со жолчките. Додадете и Несквик прав и добро измешајте. Изматете ги шлаг кремите со минерална вода. Додадете од кремот врз кората со чоколадо, прво кафен крем, а потоа и шлаг крем. И така се додека не се потрошат корите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi