Ролат од пилешко месо и леб – деликатес кој морате да го пробате!

12 септември, 20160
Ролат од пилешко месо и леб – деликатес кој морате да го пробате!

Состојки:

 

  • Пилешки гради
  • 400 гр брашно
  • 400 грпрезла
  • 4 јајца
  • 200 мл масло за пржење
  • 1 голем багет
  • 10-12 парчиња моцарела
  • 65 гр растопен путер
  • 3 чешниња лук
  • 1 лажица сечкан магдонос
  • 1 лажица пармезан

 

Начин на подготовка:

 

Исечете ги пилешките гради на парчиња со дебелина од околу еден сантиметар. Убаво поминете ги во брашно, изматени јајца и презла.

Парчињата пилешко месо испржете ги во врело масло додека да добијат златно-жолта боја.

Багетот исечете го на три или четири еднакви делови, со големина на прженото пилешко. Од багетот извадете ја меката средина и внатре ставете ги парчињата пилешко кои сте ги замотале во моцарелата.

Така подготвениот багет исечете го на парчиња широки околу 2,5 сантиметри.

Преку лебот намачкајте сос од путер, магдонос, лук и пармезан.

Замотајте ги парчињата багет во алуминиумска фолија и ставете да се пече во претходно загреана рерна на 180 степени околу 20 до 25 минути.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi