Цел на политиката

Оваа политика за колачиња дава општи информации за колачиња, како истите ги користиме, видовите колачиња кои ги користиме, информациите кои ги собираме и информации како можете да ги контролирате колачињата.

 

Колачиња (cookies)

Колачињата (cookies) се мали текстуални датотеки, кои се сместуваат во Вашиот компјутер или мобилен телефон од страна на веб страните кои ги посетувате и се користат за складирање на мали информации. Овие текстуални датотеки можат да бидат прочитани од страна на веб страните кои ги посетувате и да помогнат во Вашата идентификација кога повторно ќе ја отворите веб страната. Колачињата (cookies) се користат за повеќе цели, како на пример: за да се запомнат Вашите активности и преференции, за да се обезбеди персонализирана содржина на веб страната и да се прикаже навигациската историја на истата. Имено, истите и даваат информации на веб страната за корисникот, на тој начин овозможувајќи и на веб страната да го персонализира Вашето корисничко искуство.

Кога ќе ја отворите нашата веб страна, собираме колачиња кои содржат податоци за Вас.

Со продолжување на користење на веб страната или со кликнување на “Се согласувам”, се согласувате да зачувуваме колачиња со цел да го подобриме Вашите искуства на веб страната.

 

Зошто користиме колачиња (cookies)?

Колачиња (cookies) користиме:

  • За техничко функционирање на веб страната,
  • За собирање на збирни и анонимни статистички податоци и
  • За да запомниме/да се потсетиме, дали се согласувате (или не) со нашето користење на колачиња (cookies) на оваа веб страница.

 

Кога ја посетувате веб страната, можеме да собереме податоци од Вашето пребарување, како на пример:

  • IP адреса,
  • која содржина од веб страната сте ја посетиле,
  • кога сте ја посетиле и
  • од која веб страна сте биле пренасочени.

 

 

 

 

Каков вид на колачиња (cookies) користиме?

Неопходни колачиња (necessary cookies). Неопходните колачиња помагаат нашата веб страна да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страната. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира исправно.

 

Претпочитани колачиња (Preference cookies). Претпочитаните колачиња ни овозможуваат веб страната да ги запомни информациите кои се однесуваат на промените кои ги правите во изгледот на истата, како на пример Вашиот претпочитан јазик или регионот во кој се наоѓате.

 

Статистички колачиња (Statistical cookies). Статистичките колачиња ни помагаат да разбереме на кој начин комуницирате со веб страната преку анонимно собирање на информации. Овие колачиња ни помагаат да разбереме и анализираме колку добро работи веб страната и каде има потреба од подобрување.

 

Маркетиг колачиња (Marketing cookies). Маркетинг колачињата ги употребуваме за следење на посетителите низ веб страната. Целта е да се прикажат реклами кои се релевантни и привлечни за поединечниот корисник. Врз колачињата поставени од трети лица, нашиот сајт нема никаква одговорност ниту надлежност и Ве советуваме да ги прочитате политиката за приватност и политиката за колачиња на нашите соработници и партнери за зголемување на Вашата сигурност.

 

Колачиња за перформанси и функционалност (Performance and functionality cookies). Овој тип на колачиња се однесува на следењето на перформансите на веб страната додека сте во интеракција со неа, со цел да Ви овозможат подобро искуство доколку повторно се вратите на истата. Овие колачиња содржат неопходни информации, како на пример како ја користите веб страната и кои страни најчесто ги посетувате. Важно е да се напомене дека овие колачиња не се неопходни и не влијаат врз Вашето искуство при посетата на нашата веб страна.

 

Колачиња од социјалните мрежи (Social Media cookies). Овие колачиња дозволуваат да ги интегрираме функциите од социјалните медиуми на нашиот сајт, а исто така може да се користат во маркетиншки цели. Колачињата кои што се поставени од Grouper се во наша надлежност, но колачиња поставени од трети лица, во овој случај социјалните мрежи, не се во наша надлежност и нашиот сајт нема никаква одговорност спрема користењето на податоците приберени од третите лица. Ве советуваме за подобра информираност да ги пребарате и прочитате политиките за колачиња и приватност на овие трети лица за подобра ваша сигурност.

 

 

Како можете да ги контролирате колачињата (cookies)?

Кога прв пат ќе пристапите на нашата веб страна ќе добиете порака која што Ве известува дека користиме “колачиња”. Со кликнување на “Се согласувам”, затворање на поп-ап прозорецот или со продолжување со користење на веб страната, Вие изјавувате дека сте ги разбрале и сте се согласиле со употребата на колачињата, како што се објаснети во оваа Политика за колачиња.

 

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma