24 февруари, 2020

Радио

Бананите се послатки кога зреат со музиката на Моцарт. Овој заклучок го донела една компанија од Јапонија. Тие ги увезуваат бананаите од Филипините, и една недела ги чуваат во своите складишта, каде им ја пуштаат музиката на Моцарт. Потоа ги пуштаат во продажба. Еден од вработените во компанијата изјавил дека оваа тактика се покажала како успешна, бидејќи продажбата се зголемила драстично во однос на претходната година. Тие пробале и со музиката на Бах, Бетовен, џез и многу други видови на музика, но музиката на Моцарт се покажала како највлијателна.

Остави коментар

Почетна // Забава // Шоубиз // Моцарт- банана
Горе