17 февруари, 2020

Радио

За време на ладните зимски денови, нашата храна мора да биде прилагодена на временските прилики кои влијаат на нашето здравје. Од зеленчукот, во зима се препорачува да се конзумира мешункастиот зеленчук, компир, цвекло. Богати се со витамините С и А, кои го јакнат нашиот имунитет. Мешункастиот зеленчук содржи незначителна количина на масти, а богати се со белковини и јаглени хидрати, како и минерали и прехранбени влакна. Се препорачува кога ги спремате да додадете и ким, како би ги намалиле тегобите во стомакот, кои често се јавуваат при нивно конзумирање. Не изоставувајте го и кромидот. Тој нѐ штити од многу вируси, и спречува многу заболувања.

Остави коментар

Почетна // живот // Исхрана // Храна која се препорачува во зима
Горе