24 февруари, 2020

Радио

Од денес, 1 октомври се враќа старото правило за купување алкохол, односно не смее да се купува после 19 часот. За време на летниот период,  алкохолот можеше да се купи до 21 часот.

Доколку не се почитува Законот следат санкции како што се забрана за вршење на дејноста во период од седум или петнаесет дена, или пак парична казна од 5000 евра.

Остави коментар

Почетна // вести // македонија // Алкохол ќе се купува до 19 часот
Горе