Чоколадни топчиња со рум

19 мај, 20140
11

Состојки: 

2 јајца

300 грама мелени бисквити

шишенце рум

100 грама суво грозје

200 грама мелени ореви

200 грама чоколадо

две лажици зејтин.

За декорација: 100 грама бела или млечна чоколада (по желба).

Подготовка: Помешајте ги јајцата со мелените ореви, румот, мелените бисквити и сувото грозје, па од оваа маса обликувајте топчиња. Во тенџере сипете две лажици зејтин, додадете чоколадо и кога ќе се растопи, со лажица спуштете ги топчињата и тркалајте ги во чоколадото.

Редете ги на влажен послужавник, а кога ќе се стегне чоколадото, украсете ги топчињата со растопеното бело или млечно чоколадо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi