Печени компири со кашкавал и шунка

5 јуни, 20140
12

Состојки
150 гр. кашкавал
150 гр. шунка
ѓумбир по желба
црн бибер мелен
10 компири не лупени
маслиново масло
доматно пире по желба
лук по желба
нане
копар
чубрица
оригано

Упатство

Се сечат компирите на половина и се редат на предходно намачкано тавче со маргарин, потоа се ренда кашкавал врз секоја половинка, па се ренда од шунката, се сечат тенки кришки од доматите и се ставаат по една кришка на секоја половинка компир, се додава по малку доматно пире и на крај се посипуваат компирите со сите горе наведени зачини. Се печат на температура од 180 степени околу 40 мин. Кога ќе се испечат се служат со кисело млеко или павлака зачинети со копар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi