25 септември, 2017

Радио

Во двата сефа на Аркан кои биле отворени не е пронајдено ништо. Сефовите се обиени бидејќи клучевите за нивно отварање не биле најдени.

Тајните сефови на Ражнатовиќ на сила биле отворени во присуство на претставници од полиција и од суд. Претставници од семејството не се појавиле, ниту Цеца кои имале покана за да дојде во банката. На прашањето зашто таа не го предала клучот од сефот Цеца одговорила дека таа немала клуч и дека сите клучеви биле собрани за време на акцијата “Сабја” со останатите предмети на Аркан. Со прегледот на сефот не е до крај разрешена мистеријата за Аркановите тајни сефови. Останува непознато дали или што во нив Аркан чувал, кога се евентоално испразнети и дали го направил тоа тој или пак некој друг. Според банката, сефовите не биле отварани 14 години, а за нивното постоење банката известила по убиството на Аркан.

Остави коментар

Почетна // вести // балкан // Цеца: Клучот од сефот одземен во “Сабја”
Горе