Имала 450 килограми и решила да слабее, погледнете како изгледа со 362 кг помалку!

28 февруари, 2015
22 copy

Жена од Тексас тешка дури 450 килограми е обвинета за убиство на својот внук  и тоа така што го задушила со својата тежина откако случајно паднала врз него.  Обвинувањата за убиство се отфрлени  бидејќи е утврдено дека ја преземала вината со цел да ја заштити својата сестра која  е уапсена поради нанесување на повреди од кои починало детето. „Убиец од половина тон“ како што тогаш ја нарекоа медиумите, сега ја симнала лагата од своето име и започнала нов живот со драстична промена на тежината.

67325_1ubic

 

„Бев жива, но не живеев“, вели Мајра Рсалес  сеќавајќи се на тие времиња.

До денес Мајра со помош на диета и хируршки зафати намалила 362 килограми па сега има фантастични 88 килограми, а планира да намали уште 13.

Како што вели нејзиното патување не било едноставно, но се исплатело. Се надева дека со својата приказна ќе ги мотивира и другите да ги решат своите проблеми со прекумерна тежина.

2

3

4