11 декември, 2017

Радио

Состојки:

  • 1 жолчка
  • 60 гр шеќер во прав
  • 4 лажички рум
  • 50 гр путер
  • 2 кесички пудинг од чоколадо
  • шеќер во прав или сечкани ореви за посипување

Начин на подготовка:

  1. Измешајте ја жолчката со шеќер во прав и рум, и гответе на пареа. Кога ќе згусне, тргнете од оган, но продолжете со мешање додека смесата не се излади.
  2. Додајте путер и пудинг во прав, замесете тесто и потоа ставете го на студено место да отстои околу 15 минути.
  3. Обликувајте топчиња, извалкајте ги во шеќер во прав или сечкани ореви и оставете ги да се исушат.

Остави коментар

Почетна // Рецепти // Бомбици со чоколаден пудинг и рум
Горе