Зема оцет од кујната и со него направи ЧУДО!

31 март, 2017
3

Оцетот е многу корисен во куќата и тоа не само за салати. Погледнете го видеото и дознајте за што се може да ви послужи. Ние ви ги предложуваме овие 10 работи.

1. Можете да ги отпуштите запушените цевки.

2. Да ги отстраните лепливите остатоци на стаклените и другите површини.

3. Да ги отстраните непријатните мириси.

4. Третина оцет и две третини вода, со неколку капки детергент за садови, е феноменален раствор за чистење на купатилските и кујнските елементи. Можете да користите и распрскувач.

5. Направете замка за вински мушички од јаболков оцет и фолии.

6. Четвртина оцет и три четвртини вода во распрскувач помага и да се ирави изгужваната облека.

Printskrin: YouTube/HouseholdHacker

7. Ако мачките сакаат да го гребат каучот, само попрскајте маку оцет по него.

8. Малку оцет сипете во вода во вазната со цвеќе. Цвеќете подолго ќе трае.

9. Со мека крпа и оцет совршено ќе ги исчистите очилата.

10. Решете се од каменецот од садот така што кратко ќе ја зовриете водата со оцет во него.