18 јуни, 2018

Радио

Популарната диета „Вага“ е многу сурова, но помага за брзо намалување на телесната тежина. Не се препорачува да се применува повеќе од пет дена и тоа само од физички здрави личности. Важно е по време на диетата да се пијат минимум 2 литри вода.

Дневно мени за 5-те дена:

Појадок:

Две белки од  тврдо сварени јајца;

Едно препечено парче полнозрнест леб;

150 гр овошје по избор;

10.00 часот:

200-300 г варено или печено немасно месо (риба);

Зелена салата без ограничување на грамажата;

Ручек:

Се повторува  истотo мени од 10.00 часот.

Вечера:

Едно препечено парче црн или полнозрнест леб;

30 гр сирење;

Зелена салата без ограничување.

Забранета е употреба на шеќер, овошни сокови, дозволени се само чај и кафе но без никакви подсладители!

Остави коментар

Почетна // живот // Исхрана // Една од најефикасните диети – прочуената „ Вага“
Горе