Матичната млеч е идеална храна

16 јануари, 2017
6

Матичната млеч е една од најпочитуваните намирници, далеку по ценета од медот и прополисот.

Овој продукт од пчелите содржи големи количини на витамин Б6 и Б5, и многу протеини и јаглехидрати, како и значителни количини на масни киселини и витамин Ц.

Матичната млеч ја зголемува издржливоста, дава сила и ја подобрува мускулатурата. Погодна е за секоја возраст. Претпазливи треба да бидат само оние кои се алергични на производите од пчели, додека останатите може да го кознумираат секојдневно.