Не можела да ослабе 5 години поради овие грешки: Не ги правете и вие!

27 јануари, 2017
2

Ако имате проблеми со губењето тежина, веројатно треба да направите промени во секојдневната рутина.

Ова се грешките кои го успоруваат процесот на губење на вишокот килограми:

Храна со ниска хранлива вредност

Подобро да јадете многу храна како што е јогурт, домашни мусли или леб од цело пченично зрно

Недостаток на сон

Истражувањата покажуваат дека ако спиете помалку од шест часа го успорувате метаболизмот. Обидете се да спиете малку повеќе.

Не пиете доволно течности

Започнете го денот со чаша вода и продолжете да пиете во текот на денот.