29 јануари, 2020

Радио

Иако спротивностите се привлекуваат, долготрајна среќа може да се предвиди само на основа на сличности, велат психолозите. Луѓето знаат дека компатибилноста со партнерот е важна, но обично не размислуваат за неа во почеток на врската. Сепак заборавете на емоциите и запрашајте се дали мажот ќе остане покрај вас и по спласнување на страста?

НАПРАВЕТЕ ГО ОВОЈ ТЕСТ И ЗАМОЛЕТЕ ГО И ТОЈ ДА ГО НАПРАВИ.

Наведете пет машки особини што ви се многу важни. Сега заокружете точно/неточно за овие тврдења:

МОИТЕ ИНТЕРЕСИ ВКЛУЧУВААТ:

Поминување време со семејството

Спроведување здрав режим на исхрана

Учење нови работи

Заштита на околината

Верба во Господ

Сега пречкртајте ги најмалку важните особини од листата. Потоа заокружете точно/неточно на оваа табела.

Обично сум:                    По карактер сум:

Среќна                                    Срдечна

Тажна                                     Енергична

Загрижена                           Промислена

Полна со надеж                Отворена

Бесна                                      Срамежлива

Повторно вратете се на задолжителната листа и избришете две најмалку важни особини.

Вашите заеднички резултати:

За да бидете компатибилни, вашите карактери мора да се совпаѓаат и би требало да ги исполнувате особините од задолжителната листа. Луѓето често мислат дека имаат многу заеднички црти отколку што реално е. Ако се совпаѓаат две заеднички особини од неговата и од вашата листа и ако сте согласни во одговорот на повеќето точно/неточно тврдења, тогаш имате основа за трајна врска. Ако не, добро размислете дали можете да ги надминете разликите меѓу вас.

Остави коментар

Почетна // живот // љубов и секс // Дали сте добар спој?
Горе