20 септември, 2018

Радио

Не е важно колку сакате да има некој покрај вас, понекогаш е подобро да се биде сам. Ова се некои ситуации во кои е подобро да не се впуштате во врска

Дали го преболив бившиот партнер? Многу стручњаци препорачуваат година дена „слобода“ по развод или прекинување на долга врска. Се до моментот кога ќе осетите дека во разговорите не го спомнувате вашиот бивши партнер.

Имате ли време за врска? Ако работите прекувремено секој ден и секој викенд кога ќе се гледате со вашиот партнер? Прашањето на кое треба да си одговорите е дали имам доволно енергија за да му дозволите на некој „нов“ да влезе во вашиот живот…

Дали сум доволно/а зрел/а да влагам во врска? Сексуалните врски во младите години можат негативно да влијаат врз психичкиот и физичкиот развој на личностите.

Што научив од минатата врска? Вашите искуства, луѓето околу вас и вашата интеракција со нив, содржат животни лекции кои треба да ги научите. Ако ви се чини дека се случуваат исти работи кои се случувале и порано, а истите ви наштетиле тогаш со сигурно треба да почекате пред да се впуштите во нова врска.

Остави коментар

Почетна // живот // љубов и секс // Дали сте спремни за врска?
Горе