Шминкерката Шарлот Тилбери со трик за мачкест поглед

28 март, 2017
2

Овој туторијал на познатата британската шминкерка Шарлот Тилбери е малку постар, но крие супер финта како да нанесете туш на очите и да постигнете мачкест поглед. Целиот изглед е рокерски и секси, и според Шарлот е универзален затоа што одговора скоро на секој облик на очи. Акцентот е на очите, а најважно е како да го нанесете тушот – шминкерката предлага дефинирање на лак на внатрешниот агол и на точка на надворешниот агол на окото, како во видеото, кои потоа се повзуваат во линија со помош на молив за очи. Линијата внимателно ја надоградувате, за поинтензивен изглед користите и туш во облик на гел и повеќе слоеви на маскара.

Мачкестиот изглед во текот на изминатите две децении стана мој заштитен знак. Не само што стана синоним за изгледот на Кејт Мос, туку е изглед што самата го носам секој ден. Целта е да се издолжи окото, како кај мачките – вели Тулбери за овој изглед кој финиширан со нежно нагласени образи и беж кармин на усните.