23 април, 2018

Радио

Сите граѓани мислат дека нормален крвен притисок е 120 со 80, и дека се што е над тоа е аларм за посета на доктор, но новите податоци велат дека оние што мислат така биле во заблуда.

Според Европската кардиолошка асоцијација, новите норми за нормален притисок се 140 со 90, додека за лицата болни од дијабетес границата изнесува 130 со 80.

Остави коментар

Почетна // живот // здравје // Мислите дека нормален притисок е 120 со 80!? – Докторите велат дека Вие сте во ..
Горе