19 септември, 2018

Радио

По овој трик, веднаш ќе знаете дали сте здрави или пак имате одредени здравствени проблеми.

Имено, ако врвовите на вашите прсти станат бели или сини, тоа е знак дека имате проблем со

циркулацијата.

Значајна промена на температурата(или стрес) може да предизвика грчење на крвните садови кои ги

снабдуваат со крв прстите, носот и ушите.

Како резултат на тоа, овие делови од телото не добиваат доволно крв и можат да трнат.

Проблеми со циркулацијата може да бидат предизвикани од згрутчена крв која може да биде многу

опасна затоа што ако се разложи, може да дојде до срцето или белите дробови и да стане потенцијално

смртоносна да предизвика дебелеење или дијабетес.

Остави коментар

Почетна // живот // здравје // Проверете го вашето здравје за 30 секунди – ставете ги врвовите на прстите во ладна вода
Горе