6 декември, 2019

Радио

Мајка и бебе камила лежеа под едно дрво.

Тогаш бебето камила праша: “Зошто камилите имаат грпки?”

Мајката камила размисли за ова и рече: “Ние сме пустински животни, па ние имаме грпки за чување на вода, и можеме да преживееме со многу малку вода.”

Бебето камила се подзамисли за момент, а потоа рече: “Добро … зошто нашите нозе се долги и нашите копита се заоблени?”

Мајката одговори: “Тие се наменети за одење во пустината”.

Бебето паузираше. По малку, бебето камила праша: “Зошто нашите трепки се долги? Понекогаш ми пречат “.

Мајката одговори: “Овие долги дебели трепки ги штитат очите од пустинскиот песок кога дува ветерот.

Бебето мислеше и мислеше. Потоа рече: “Гледам. Значи, грпката е за чување на вода кога сме во пустината, нозете се за прошетка низ пустината и овие трепки на очите ми ги штитат очите од пустината, зошто тогаш сме во Зоолошката градина? ”

Лекција: Вештини и способности се корисни само ако сте на вистинското место во вистинско време. Инаку ќе пропаднат.

 

Остави коментар

Почетна // КАЛАБАЛАК // Вистинското место
Горе