Полнети тиквички со говедско месо

19 март, 20180
11

Состојки:

  • 4 тиквички пресечени по должина
  • 350 г мелено месо
  • 2 пиперки
  • 1 кромид
  • 1/3 вода
  • 1 лажичка мешан зачин
  • пола китка магдонос
  • 150 г моцарела
  • 100 г кравји кашкавал
  • 1 млад кромид
  • Приготвување:

    Запржете го говедското месо, пиперките, кромидот и средниот дел од тиквичките. Ставете ги испразнетите тиквички на хартија за готвење.

    Додадете зачини и вода. Мешајте неколку минути додека зачинот не се распредели подеднакво.

    Во голем сад, додадете го говедското месо, кашкавалот исечкан на коцки и магдоносот и добро промешајте. Со смесата наполнете ја секоја тиквичка.

    Печете на 200 степени околу 30 минути, односно се додека тиквичките целосно не се испечат.

    Извадете ги тиквичките од рерна и додадете малку моцарела, исклучете го оганот и вратете ги повторно во рерна додека да се растопи сирењето (3-5 минути). Додадете го младиот кромид и сервирајте.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi