21 август, 2018

Радио

Потребни состојки:
За тестото:
  • 400 грама бисквити
  • 100 милилитри млеко
  • 1 лажичка рум
  • 500 милилитри слатка павлака
  • 300 грама несолена урда
  • 100 грама шеќер
  • 1 кесичка желатин
  • 1 лажичка какао
За глазурата:
  • 150 грама чоколадо за готвење
  • 1 лажичка рендано чоколадо
Начин на подготовка:

Изматете ја слатката павлака со шеќерот и додајте го сирењето. Растопете го желатинот во малку вода на тивок оган, оставете го да се олади и сипете го во смесата со слатката павлака. Одвојте третина во друг сад и додајте какао. Бисквитите намачкајте ги во млекото измешано со рум и наредете еден ред во долга тава, па врз нив распоредете половина од белиот фил. Потоа наредете уште еден ред бисквити потопени во млеко и рум и врз нив наредете го филот со какаото. За крај остануваат уште 2 реда бисквити меѓу кои ќе го додадете и остатокот од белата смеса. Завршете со растопеното чоколадо.

Остави коментар

Почетна // Рецепти // Торта со рум и млеко
Горе