21 март, 2019

Радио

Саудиски принц потрошил милијарда и 250 милиони долари на три нешта!

Саудискиот принц Мохамед бин Салман гостувал во емисијата 60 минути, а одговарал на прашања за женските права, затворањето на саудиските принцеви, но и за своето богатство.

Принцот Бин Салман минатото лето ветил дека жените ќе можат да возат автомобили во Саудиска Арабија и тоа ветување го исполнил.

„Жените се апсолутно рамноправни со мажите. Сите сме човечки суштества и помеѓу нас нема никаква разлика“, рекол Бин Салман.

Бин Салман не крие дека е богат и дека сака да го троши своето богатство.

Во медиумите се појавила информација дека купил јахта за 500 милиони долари, француски дворец за 300 милиони и слика за 450 милиони долари.

„Што се однесува до моите приватни трошоци – богат сум, не сум сиромашен. Не сум ни Ганди ни Мандела“, рекол Бин Салман.

Остави коментар

Почетна // вести // Саудиски принц потрошил милијарда и 250 милиони долари на три нешта
Горе