29 февруари, 2020

Радио

Фотографиите и видеата од слтаките мачиња веќе некое време го окупираат вашиот инбокс. Се чини дека не постои личност која барем кратко не изгледала видео од мачиња во интересни моменти.

Но, опседнатоста со мачките веќе не е шега, бидејќи премина на виртуелно ниво. Поточно, во светот на криптовалутите.

CryptoKitties се тие привлечни мачиња кои повеќе од 200 илјади луѓе играат со нив и потрошиле повеќе од 20 милиони долари во криптовалутниот етер.

Огромниот интерес за ова се покажало преку Етериумот. Во еден момент, дури 10 проценти од трансакциите на мрежата, преминал кон CryptoKitties.

Но, за разлика од класичното тргување со криптовалути, сопствениците на овие мачиеа не ни планираат за нивна продажба. Воглавно, затоа што дел од нив се навистина ретки, бидеќи престанале да се јавуваат кон крајот на 2017 година, со што нивната цена може само да расте.

Најскапото  CryptoKitties во моментов се продава по цена од 100 000 етери или 111 900 000 долари. Во моментов нема купец.

Сепак, поголем дел од CryptoKitties се продаваат по поволна цена, за неколку стотина долари.

Остави коментар

Почетна // вести // Илјадници луѓе собираат виртуелни мачки и плаќаат скапо за нив
Горе