Љубовта доаѓа на позитивни вибрации

3 јули, 2018
5

Активирајте го хормонот на среќата

Ослободете се од тоа што ве оптоварува, гуши, ве ограничува, и кога тоа ќе се случи, животот ќе добие посветол тон. Ако станува збор за работата, тогаш најдете друга, доколку тоа се луѓето околу вас, најдете нови пријатели. Физичката активност е многу важна, бидејќи телесниот напор го буди хормонот на среќата и задоволството.

Излегувајте почесто

Дури и кога сте уморни, немојте да одбиете повик за дружење или излегување, бидејќи тоа во секој случај е подобро решение отколку да седите дома.

Гледајте љубовни филмови

Ако сте изгубиле верба во љубовта и надежта дека ќе ја најдете вашата сродна душа, љубавниот роман и филмовите ќе ве вратат назад.

Заборавете го минатото

Минатото е товар, но настојувајте да не го носите, бидејќи тешко ќе напредувате . Доколку имате “бродолом” во вашиот љубовен живот, тоа не значи дека проблемот бил во вас. Оставете ги лошите искуства зад себе.