Залепила чешне од лук на телото: Не поминало многу време, а се решила од големиот проблем!

16 октомври, 2018
лук

Лукот содржи повеќе од 400 активни состојки.

Лукот може да го заштити нашето тело од бактерии, вируси и инфекции, а најдобар ефект има доколку го консумирате наутро, на празен стомак. Тој тогаш има зголемени антибактериски својства.

Содржи повеќе од 400 активни состојки – витамин А, Б1, Б2 и Ц, минерали, аминокиселини, етерични масла, растителни масти, ензими, железо, јод, калциум, калиум, селен и фосфор.

Сепак, постои уште еден начин на кој можете да го користите лукот за подобрување на вашето здравје, а не станува збор за орална употреба. Ставете го на фластер и залепете го на кожата, поточно во областа на телото каде што ви се наоѓаат брадавици (предизвикани од ХПВ).