28 мај, 2020

Буџетот на кралското семејство за нивната облека се зголеми од минатата година. 
Додека трошеа „само“ 30 милиони долари годишно за костуми, фустани и капи, тоа беше прифатливо. Годинава таа сума се искачи многу, при што има повеќе лути даночни обврзници чии пари се трошат.
Скоро секој настан на кој присуствуваат, бара нова комбинација на облека за секого, бидејќи не можат да се појават во иста облека двапати. Сепак, тоа не значи дека тие ќе плаќаат исто како и членовите на кралското семејство, особено кога станува збор за службени настани.
Иако се смета дека новиот член на семејството, кој сака дизајн работи, е виновен за големиот трошок, истражувањето сепак открило дека Меган (36) не е виновна.
Заклучокот е дека Кејт (36), за која е познато дека е единствена што ги носи своите работи, сè повеќе се појавува во јавноста заедно со нејзиниот сопруг Вилијам (36), бидејќи кралицата Елизабета Втора, 92, ја намалила својата активност надвор од идовите на палатата. Колку повеќе патуваат, толку повеќе облека им е потребна.
Меган помина 200.000 куни на нејзината облека со принцот Хари (33), пред да стане член на семејството за да изгледа достојно за кралското семејство.

Остави коментар

Почетна // Top Story // Тие ја носат облека само за една пригода, а ова се трошоците на граѓаните…
Горе