16 декември, 2019

Радио

Американската актерка Фелисити Хафман, која стана позната по улогата во серијата Очајни Домаќинки, е осудена на две недели затвор за давање мито од 15.000 американски долари за да ја запише својата постара ќерка на колеџ. Покрај тоа, таа ќе треба да одработи 250 часа во заедницата за корисна работа и да плати казна од 30.000 американски долари.

– Нема оправдување за тоа што го направив. Сакам да се им извинам на својата ќерка, сопруг, семејство и образовната заедница за моето однесување. И особено сакам да им се извинам на студентите кои секој ден напорно работеа за да се запишат на колеџ, како и на нивните родители кои се жртвуваа за да ги издржат своите деца, рече Хафман, која треба да се пријави во затвор во рок од шест недели.

Остави коментар

Почетна // Забава // Актерката Фелисити Хафман доби 14 дена затворска казна
Горе