28 февруари, 2020

Радио

Ви откриваме пет фасцинантни факти за женскиот оргазам кои сигурно ќе ве изненадат

Дури 30% од жените редовно имаат проблем да постигнат оргазам без оглед за каква стимулација станува збор.

80% од жените имаат проблем за постигнување оргазам преку вагинална стимулација, затоа истовремено им е потребна стимулација на клиторисот.

Мажите од која било сексуална ориентација постигнуваат оргазам полесно и почесто од било која група жени.

Хетеросексуалните жени припаѓаат во групата која најретко доживува оргазам.  Лезбејските доживуваат оргазам почесто од хетеро жените, но сепак поретко од било кој маж.

Изгледот на вагината може да влијае колку лесно жената ќе доживее оргазам. Имено, на леснотијата да се доживее оргазам најмногу влијае на растојанието помеѓу уринарниот отвор и клиторисот.

Остави коментар

Почетна // живот // 5 фасцинантни факти за женскиот оргазам
Горе