15 јули, 2020

Истражувањето од Harvard School of Public Health откри дека милијарда луѓе во светот страдаат од дефицит на витамин Д. Ако избегнувате изложување на сонце, како и конзумирање на одредени видови на храна и суплементи, можно е да припаѓате во оваа неверојатна бројка.

Погледнете кои знаци укажуваат на тоа дека ви недостасува витамин Д.

  1. Имате чести фрактури на коските
  2. Болка во коските
  3. Лошо расположение
  4. Премногу се потите
  5. Се чувствувате слабо и уморно

Остави коментар

Почетна // Life Story // 5 знаци дека ви недостасува сонце
Горе