Како да го исчистите вашиот автомобил за да го намалите ризикот од коронавирус

24 април, 2020
MW-IC646_kbb_cl_20200319135714_ZG

Алкохолот ќе ви помогне добро да ја исчистите  кабината на вашиот автомобил. Тоа е состав што најмногу го користат производителите на повеќето автомобилски хигиенски средства денес. Сè што е потребно е брзо бришење за чистење на повеќето бактерии и отпечатоци од прсти. Сапун и вода исто така ќе ви помогнат при дезинфекција.

Неопходно е да посветите дополнително внимание на воланот. Воланот има четири пати поголема количина на бактерии од што се наоѓаат на просечно седиште во тоалет, благодарение на сите пукнатини на работ и шините на шарите. Поради оваа причина, предлагаме да користите марамчиња за дезинфекција за чистење на сите површини на воланот. Ова ги вклучуваат и копчињата за радио, контрола на гласот, менувачот, навигација и рачката за рачната кочница.


Што да не се користи

Ние би советувале да користите секаков вид јаки средства за дезинфекција како во домот. Овие хемикалии ќе стават крај на коронавирусните бактерии, но истите ќе предизвикаат оштетување на воланот и пластика што се користи во повеќето модерни возила денес.