Toyota Supra е автомобил од соништата, а сега е уште подобра!

4 мај, 2020
tojota

Новата Supra и понатаму е одличен автомобил, но многумина сметаат дека постарите генерации биле посмели. Ова е еден пример како би требало да изгледа Supra.

Така барем мисли Џулио Партисани, признаен дизајнер на автомобили. Неговиот предлог е петтата генерација на Toyota да биде радикална. Притоа, ја задржал естетиката од преходните изданија како на пример, предните ЛЕД светла. И задниот дел мириса на минатото, со заоблените светла.

Партисани вели дека инспирацијата ја нашол во Mazda, а користејќи современи решенија сакал да им оддаде почит и на претходните генерации.