ОДЛУКАТА Е ДОНЕСЕНА! Јована и Срѓан се враќаат во ОВАА телевизија – ВАКВА ПОНУДА НЕ СЕ ОДБИВА НИТУ ВО ЛУДИЛО!

19 септември, 2020
111497_akk-2388-final_f

Водителската двојка Јована Јоксимовиќ и Срѓан Предојевиќ, кои ја прекинаа соработката со Првата телевизија пред два дена, би можеле да се вратат во Српската радиотелевизија.

Водителската двојка на емисијата „Утро“, кои ја започнаа својата заедничка кариера на јавниот сервис, доколку се договорат со водачите на националната телевизија, ќе ја засилат уредничката табла на забавната програма. Уредничката Оливера Ковачевиќ, како што дознаваме, е расположена да им понуди работа во редакцијата што ја води и тие двајцата би направиле специјално, големо вечерно шоу.

Преговорите за трансферот и условите со популарните ТВ-личности ќе ги води првиот човек на РТС, Драган Бујошевиќ, кој неодамна беше повторно назначен за вршител на должноста генерален директор. РТС не е во можност да понуди услови како што е Прва или некоја друга приватна телевизија, сепак, Јована и Срѓан имаат можност да работат за РТС преку надворешна продукциска куќа, како што тоа го стори Славко Белеслин минатата сезона.

Оливера Ковачевиќ не сакаше да ги коментира овие информации, а ниту Јована ниту Срѓан не одговорија на повиците на новинарите. Патем, веднаш дојде до промена на ТВ Прва, па утринската програма веќе започна да ја води Филип Ќукановиќ, а според неофицијални информации, наводно, тоа е причината зошто Јована и Срѓан поднеле оставки.

Патем, водачите на ТВ Прва беа многу задоволни од рејтингот и учеството кога Филип ја водеше програмата во текот на летото. Затоа, тие беа решени да му дадат шанса да помине уште еден работен ден наутро со гледачите. Тие предложија неговиот ден да биде петок, но Јована и Срѓан не се согласија со тој предлог.

Да потсетиме, Јоксимовиќ и Предојевиќ поминаа пет години во РТС, каде што беа водители на утринската програма, а Срѓан ја уредуваше и белградската хроника. Нивната преселба во Пинк во 2010 година крена невидена прашина во медиумите и многу се зборуваше за причините за тој трансфер. Тие го напуштија Пинк во 2018 година, како што признаа, не заради пари, туку заради нови предизвици и подобри услови за работа. Јована Јоксимовиќ во моментов не е без работа и му помага на сопругот Жељко со совети за филмот „Тома“ и за новата ТВ К1, па веројатно нема да брза во потрага по нов ангажман.