Оваа актерка ја глумеше малата Зона Замфирова, а е ќерка на познат пејач: Еве каде е таа денес

4 октомври, 2020
Zona-Zamfirova

Публиката имаше можност Јана Милосављевиќ да ја види за прв пат во филмот „Зона Замфирова“, во кој таа ја толкуваше улогата на малата Зона.

Подоцна глумеше во уште неколку филмови на Здравко Шотра, а привлече големо внимание со улогата на Ирена во серијата „Жигосани во рекет“.


Сепак, она што многумина не го знаат за неа е дека нејзиниот татко е познатиот пејач Ненад Милосављевиќ, фронтмен на групата „Галија“.


Јана е омажена за режисерот Филип Гајиќ, кој е 23 години постар од неа, а минатата година го добија синот Јоаким. И додека за Јана е ова прво дете, Филип е четврто затоа што има ќерка Наталија од првиот брак и син Сергеј и ќерка Анастасија од неговиот втор брак, кои ги доби со актерката Луција Шербеџија, ќерка на славниот Раде Шербеџија.