Проблемите не минуваат: Водечката двојка се одделува? Се појавија најновите детали за Јована и Срѓан!

23 септември, 2020
пар

Прашината што се крена бидејќи Јована Јоксимовиќ и Срѓан Предојевиќ веќе ги нема во тимот на Првата телевизија сè уште не се смирува.

Добро познатиот водечки тандем сега е без работа, и постои можност тие да се разделат, наведува Курир.

Имено, Радио-телевизијата на Србија, каде што тие двајцата се прославија, наводно сака да ја врати само Јована Јоксимовиќ, додека, како што неофицијално дознава споменатиот портал, во нивниот тим нема место за нејзиниот кум. Наводната причина за тоа, како што се вели меѓу вработените на државната телевизија, е кршење на договорот и конфликт на Предојевиќ со одредени колеги, уредникот, но и тогашниот директор Александар Тијаниќ.

Според изворот на Курир, кој работел на РТС во времето кога и Јована и Срѓан, Предојевиќ знаел како да донесе гостин без одобрение од колегиумот, што му замерило. Што се однесува до Јована, вратата е отворена за неа, и како што е наведено, таа веќе разговарала со сегашниот в. г. Режисерот Драган Бујошевиќ. Тој сака презентерот повторно да работи на Јавниот сервис, но, според тврдењата на овој портал, проблемот е во парите, бидејќи Јоксимовиќ сака плата што РТС не може да и ја дава засега. Дали ќе најде заеднички јазик со Бујошевиќ ќе се знае во следните неколку дена.