Тајната на среќата и долговечноста на југот на Италија: Тие не знаат за болести, ниту за старост

18 декември, 2020
италија

На југот на Италија, околу 150 километри јужно од Неапол, постои населба во која живеат долговечни и среќни луѓе. Тајната на нивното задоволство во животот е едноставна, добра храна, квалитет на живот, среќа во мали секојдневни работи. Како што сакаат да кажуваат, малку рузмарин на чинија, малку активност во текот на денот и целосен недостаток на поим за времето.

Жителите на Ахаролија

Нивниот ден е исполнет со активности, но и љубов кон соседите и пријателите. Сепак, тоа не е сè, работата е претежно во деталите што им овозможуваат да го искористат денот и да го исполнат со смеа, дружења и мали нешта што ги прават среќни.

Од храна, тие јадат типично медитеранско, маслиново масло, овошје, зеленчук и риба и не знаат што е брз ручек. Со нив, ручекот се подготвува полека, и се консумира полека, во друштво, без телефон или други работи што го сочинуваат работниот дел од денот, пишува Тумагазин.

Поголемиот дел од деновите ги минуваат на нозе, сакаат да пешачат, многу често без цел, а паузата од стресот помината во природа го продолжува животот и ги прави луѓето среќни. Нивното мото на брзање полека е секогаш на сила, и сите треба да го практикуваме тоа, со цел да обрнеме внимание на најважните работи во животот.

Локалните жители на Ахароли знаат да живеат, и тие со задоволство ја споделуваат својата тајна со други луѓе, па доколку во иднина се најдете во близина, посетете ги, посветете малку време на себе и на вашето семејство, тоа е најважната работа во животот.