Италијанска погача: Еве како да направите фокача! (РЕЦЕПТ)
7 октомври, 2020
Вкусот на Италија на вашата трпеза. Земете добро вино и опуштете се вечерва
Состојки:
500гр брашно
15гр касец
Малку шеќер
Сол
250мл топла вода
Маслинки
Чери домати
Босилек
Подготовка:
Активирајте го квасецот, а потоа додадете ги состојките за тестото. Замесете мазно и меко тесто. Оставете да отстои додека не се удвои.
Исечете ги доматите и маслинките. Тестото развлечете го во круг. Додадете маслинки и домати, сол, босилек. Печете на 180 степени 20-25 минути. Премачкајте со маслиново масло во кое ставате чешне лук и свеж рузмарин. Пријатно!