Италијанска погача: Еве како да направите фокача! (РЕЦЕПТ)

7 октомври, 2020
230361_img-1674_ls

Вкусот на Италија на вашата трпеза. Земете добро вино и опуштете се вечерва

Состојки:

500гр брашно

15гр касец

Малку шеќер

Сол

250мл топла вода

Маслинки

Чери домати

Босилек

Подготовка:

Активирајте го квасецот, а потоа додадете ги состојките за тестото. Замесете мазно и меко тесто. Оставете да отстои додека не се удвои.

Исечете ги доматите и маслинките. Тестото развлечете го во круг. Додадете маслинки и домати, сол, босилек. Печете на 180 степени 20-25 минути. Премачкајте со маслиново масло во кое ставате чешне лук и свеж рузмарин. Пријатно!