Протеински рецепт за чизкејк

8 јуни, 2020
вцдфгвд

Сите ваши соништа за здрави десерти наскоро ќе се остварат со овој протеински рецепт за чизкејк. Засладувајте и уживајте, без каење. О да!

Можеби не сте знаеле, но „чизкејк“ не е американска идеја. Уште на првите Олимписки игри, во 776 година п.н.е., овој рецепт бил користен!

Овој десерт е дефинитивно победник меѓу сите колачи, пудинзи, пити и штрудли. Меѓу другото, направени се толку многу верзии на оваа торта, што е најдобар показател за тоа колку „чизкејк“ го освојува светот. И светот на кето исхраната е освоен од оваа верзија. Протеински десерт со јагоди на кој му треба само малку вештина со миксер и околу 20 минути во рерната.

Ricotta  е свеж, кремаст, малку сладок по вкус и има малку калории бидејќи има околу 5 проценти маснотии. Поради овие квалитети, тој е неопходна храна во слатки и солени рецепти, особено за оние кои се грижат за калориите.

Кога ќе додадеме брашно од кокос и протеини со вкус на јагода, добиваме десерт, со оценка од 10.

Состојки
4 јајца
400g рикота сирење
30гр протеин вкус на јагода и бело чоколадо
2 лажици брашно од кокос
1 лажица еритритол
Прстофат сол
1 лажичка ароматизирана ванила
100гр јагоди

Подготовка
Одделете ги белките и жолчките, а потоа изматете ги жолчките со рикота, еритритол, протеини и ванила.
Постепено додавајте го брашното од кокос во мешавината на жолчките додека миксерот сè уште работи.
Измешајте со рака, а потоа смесата истурете ја во мал сад за печење (30 × 20 см).
Ставете јагоди и бадеми на врвот.
Печете на 180 степени околу 20 минути.
Тортата сепак ќе биде мека, но ќе се намали кога ќе се излади. Послужете и уживајте, вели Бруна од блогот Yumyum и www.tvornicazdravehrane.com.