Чоколадна кремаста торта без брашно: Лесна и полна со јатки. Еве како се подготвува
26 ноември, 2020
Состојки на кора:
10 белки од јајца
240 гр шеќер во прав
2 лажици густин
400 гр ореви (мелени)
Состојки за фил:
10 жолчки
140гр шеќер во прав
200гр маргарин
1 лажица какао во прав
Подготовка: Добро измешајте белки од јајца. Потоа додадете го згуснувачот и нежно измешајте. Додадете ги оревите и комбинирајте. Истурете ја смесата во плех за печење и наредете. Печете 40-45 минути на 180 степени. Кога ќе се испече, се сече на три еднакви делови. Измешајте ги жолчките и шеќерот. Потоа измешајте го маргаринот и комбинирајте го со жолчките. Додадете какао. Наполнете ја тортата и украсете по желба и по вкус. Пријатно!