Чоколадна кремаста торта без брашно: Лесна и полна со јатки. Еве како се подготвува

26 ноември, 2020
2388989_screenshot-5_ls

Состојки на кора:

10 белки од јајца

240 гр шеќер во прав

2 лажици густин

400 гр ореви (мелени)

Состојки за фил:

10 жолчки

140гр шеќер во прав

200гр маргарин

1 лажица какао во прав

Подготовка: Добро измешајте белки од јајца. Потоа додадете го згуснувачот и нежно измешајте. Додадете ги оревите и комбинирајте. Истурете ја смесата во плех за печење и наредете. Печете 40-45 минути на 180 степени. Кога ќе се испече, се сече на три еднакви делови. Измешајте ги жолчките и шеќерот. Потоа измешајте го маргаринот и комбинирајте го со жолчките. Додадете какао. Наполнете ја тортата и украсете по желба и по вкус. Пријатно!