Морска риба со маринада од цитрусни плодови: Ручек за вистински гурмани!

9 ноември, 2020
389695_riba_f

Состојки:

2 риби

лимон

портокал

5 лажици маслиново масло

мајчина душица

бибпер

лук во прав


Подготовка: 
Исчистете ја и измијте ја рибата, а може да ја исчистите и од коски. Солете го добро. За маринадата, исцедете го сокот од портокал и лимон, додадете сол, маслиново масло, бибер, мајчина душица и лук во прав. Измешајте сè убаво. 
Ставете ја рибата во подмачкана тава и добро истријте ја маринадата, внатре и надвор. Истурете ја преостанатата маринада во тавата и ставете сè во фрижидер околу еден час. Печете на 180 степени (вклучете го вентилаторот) околу 40 минути.