Морска риба со маринада од цитрусни плодови: Ручек за вистински гурмани!
9 ноември, 2020
Состојки:
2 риби
лимон
портокал
5 лажици маслиново масло
мајчина душица
бибпер
лук во прав
Подготовка: Исчистете ја и измијте ја рибата, а може да ја исчистите и од коски. Солете го добро. За маринадата, исцедете го сокот од портокал и лимон, додадете сол, маслиново масло, бибер, мајчина душица и лук во прав. Измешајте сè убаво. Ставете ја рибата во подмачкана тава и добро истријте ја маринадата, внатре и надвор. Истурете ја преостанатата маринада во тавата и ставете сè во фрижидер околу еден час. Печете на 180 степени (вклучете го вентилаторот) околу 40 минути.