Направете чоколадна „бомба“ за млеко или топло какао

23 декември, 2020
pjimage-2020-12-22t133100-337

Овие чоколадни бомби се идеални кога ќе дојдат вашето семејство или деца. Сè започнува со топење на чоколадото (се користи млечно чоколадо, но вие можете да користите темно или бело чоколадо). Потоа се истура чоколадото во силиконски кружни калапи и ги става во замрзнувач околу 10 минути, да се стврднат.

Откако чоколадото ќе се зацврсти, додадете неколку лажички какао во прав и колачиња од бел слез, така што половина топка е полна. Потоа земете уште половина од чоколадното топче, ги топите рабовите на топла чинија и го лепите на половина од полната топка. Кога чоколадната бомба ќе се исцеди, можете да ја натопите во топло чоколадо или во топло млеко.