Збогатете ја празничната трпеза со овие префинети Рафаело топчиња

14 декември, 2020
unnamed (1)

Највредните меѓу нас Божиќни колачиња започнаа да ги печат уште пред доаѓањето на празниците. Што воопшто не е лошо, особено затоа што колачињата може да се замрзнат и да се извадат од фрижидер кога е потребно. Можете исто така да додадете божиќни рафаело топки во вашата колекција колачиња: дали самото име не звучи феноменално? Овие фини колачиња навистина имаат прекрасен вкус и нивното правење е многу лесно. На крајот на краиштата, уверете се самите


Состојки

• 300 гр чоколадо (бело)

• 160 гр трошки од кокос

• 100 гр путер

• 100 гр шеќер во прав

• 1 пакет ванилин шеќер

• 4 лажици сок од портокал

• 4 лажици рум

• 1 пакетче бадеми (цели)

• трошки од кокос тркалање завршени топки


Подготовка

1. Се топи белото чоколадо и путерот. Потоа измешајте го со шеќер во прав, ванилин шеќер и трошки од кокос.

2. Земете свеж портокал, исцедете го сокот и додадете 4 лажици во смесата. Додадете уште 4 лажици рум (ако не сакате алкохол, додадете уште 4 лажици сок од портокал).

3. Ставете ја готовата смеса во фрижидер неколку часа. Кога смесата ќе се стврдне добро, формирајте топчиња и ставете бадеми во секоја од нив.

4. На крај, топчињата превртете ги во уште малку трошки од кокос и ставете ги во калапи од хартија.

escort - Korsan taksi