Видете како “падна” СРБИН во СПЕКТАКУЛАРНА АКЦИЈА НА УНГАРСКАТА ПОЛИЦИЈА! 150 килограми дрога во таблети… (видео)

7 јуни, 2020
Видете како “падна” СРБИН во СПЕКТАКУЛАРНА АКЦИЈА НА УНГАРСКАТА ПОЛИЦИЈА! 150 килограми дрога во таблети… (видео)

Во Будимпешта уапсени се, еден Србин (51) и двајца унгарски државјани, при што унгарската полиција запленила материјал што може да произведе 100-150 килограми амфетамини!

До спектакуларната акција за разбивање на криминалната група дојде откако инспекторите на одделот за наркотици добија информација дека во една селска куќа имало лабораторија за одгледување на дрога. На 4 јуни полицијата извршила рација во селска куќа и уапсила еден Србин и двајца Унгарци кои биле фатени на лице место, за кои се претпоставува дека они задолжени за илегална лабораторија.

Со лисици биле изнесени Питер Б. (48), Густав П. (48), унгарски државјани и 51-годишен Србин.

Покрај тоа, по претресот на станот на Петар Б. одземени се две пиштоли. Полицијата конфискувала и три автомобили од куќата, во вредност од речиси 300.000 форинти, 400 евра и повеќе од 2.000 српски динари.

Сите приведени беа сослушани и поднесено е барање за нивен притвор. Тие се осомничени за трговија со значителна количина на дрога.